Měsíček lékařský – Calendula officinalis L. je jedním hlavních surovin v kosmetice Botanical Beauty.

Krásné oranžové květy měsíčku lékařského jsou tak působivé a veselé, že je možné je zařadit mezi nejkrásnější květy.  Tato uklidňující léčivá bylinka s hřejivým oranžovým kvítkem je známá svými blahodárnými účinky, které znali už ve starověkém Římě nebo Egyptě.  Aktivní látky obsažené v měsíčku skvěle bojují se záněty a podporují tvorbu tkání. Má posilující a ochranné účinky, kterými pečuje o zdraví kůže a proto je důležitou složkou v kosmetických přípravcích.

V kosmetice se můžete těšit na jeho hojivé účinky, je to zejména hotový balzám na zánětlivou pleť a akné. Skvěle léčí a zklidňuje zejména namáhanou, suchou a citlivou pokožku a napomáhá při léčbě akné, ekzému a lupénky. Měsíček lékařský je také bohatý na vitamin C , silice, kyselinu salicylovou nebo flavonoidy s řadou pozitivních účinků na pleť i vlasy. Zjemňuje,hydratuje, zvláčňuje a posiluje pokožku. Velmi dobře pomáhá na popraskané rty a okolí nehtových lůžek, pečuje o pokožku spálené od slunce.

Díky jeho zklidňujícím účinkům je měsíček vhodný pro citlivou dětskou pokožku, zejména u miminek a batolat. Měsíček má schopnost rozvíjet obranyschopnost a odolnost dětské a mladé kůže. Doslova vytváří hřejivou ochrannou vrstvu.

Málokdo ví, že měsíček lékařský patří mezi jedlé květy a je velmi zdraví prospěšný.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.