To, že má Arganový olej vyjímečné vlastnosti v péči o pleť, je známé už po staletí. Chcete se konkrétně zaměřit na plnohodnotnou péči o pleť proti stárnutí? Tak pojďme na to….

Botanical BeautyNL má poctivou, organickou a 100% přírodní Arganovou řadu péče o pleť speciálně vytvořenou jako anti-aging = proti stárnutí.

Arganový olej je rostlinný olej získaný z plodů argánie trnité. Ne neprávem se řadí mezi nejvzácnější a nejdražší oleje na světě používané v kosmetice. Tento strom má totiž velmi omezenou oblast, kde se mu daří a tou je pouze jihozápaní část Maroka. Tyto stromy jsou dokonce ohrožené a chráněné organizací UNESCO. Proces získávání Arganového oleje je velmi časově náročný a stále se získává tradičním způsobem vytloukáním na kamenných mlýncích berberskými ženami.

Představte si, že na jeden litr Arganového oleje je potřeba až 30kg plodů Argánie trnité (Argania Spinosa), což odpovídá zhruba 4 – 5 stromům. Výroba jednoho litru Arganového oleje zabere až 20 hodin.

V kosmetice je Arganový olej využíván pro jeho velké procento účinných látek ( vitaminy A,E,F, esenciální mastné kyseliny,tokoferoly a karoten.

Vitamín A – podporuje  oběhový cévní systém.

Vitamín E – je silný, protizánětlivý oxidant, který chrání buňky před UV zářením. Tím zabraňuje jejich degradaci a zpomaluje tak proces stárnutí pleti.

Vitamín F – hydratuje pokožku a zpomaluje stárnutí buněk pokožky. Chrání před volnými radikály a efektivně tak zabraňuje procesu stárnutí.

Arganový olej je také velmi účinný pro pokožku trpící akné, ekzémem, nebo popáleninami.

 

V našich produktech ho najdete v Arganové řadě v péči pleť.

-Denní a noční péče o pleť, Oční krém, Jílová a Faceliftingová maska, Tělové mléko.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.