Lidé si často pletou suchou a dehydrovanou pokožku. Záměna těchto dvou pojmů může vézt k  nesprávnému výběru péče o pleť a tělo, která nejen že neprospívá, ale může také uškodit. Pojďme si tedy povědět pár základních rozdílů a jak o ně pečovat.

Suchá nebo velmi suchá pokožka představuje konkrétní typ pleti, jde o trvalý stav, který je charakterizován pnutím na celém obličeji a těle a je způsoben poruchou kožní bariéry. Tato pokožka je jemná, stažená a zarudlá –  schází jí voda a lipidy. Proto musí být dostatečně vyživována. Tento typ pokožky vypadá matně, má tenkou strukturu a velmi jemné póry. Téměř nikdy se tento typ pokožky nepotýká s černými tečkami, nebo pupínky. Suchá pokožka je náchylná k tvorbě vrásek a také hiperpigmentaci (reakce na poškození sluncem). Suchá pokožka je bohužel součástí genetické výbavy a je trvalá. Na tento typ pokožky doporučujeme používat následující přípravky pro zplepšení pleti. Čistá voda z Mrtvého moře (použít až 3x denně, pro ranní čištění, nebo dočištění pleti po odličování). víceúčelový olej měsíček-mandarinka, neboměsíček-rýžové klíčky (na odličování, nebo denní a noční péči pro obličej a tělo). Víceúčelové máslo (jako maska na noc, jako péče o obličej a tělo). Růžová voda ve spreji (kdykoliv během dne pro hydrataci, ranní čištění a dočištění po odličování). Antioxidační sérum (nanášejte ráno a večer před použitím následné péče o obličej). Denní a noční krém naší Arganové řady dle věkové kategorie.

Zatímco suchá pleť je typ pokožky se kterým jste se nejspíš narodila,  dehydrovaná pokožka je stav, který může být způsoben několika faktory. Např. kouření, stres, nedostatek spánku, špatná péče, ale také používání klimatizace a topení. Dehydrovaná pokožka má příliš málo vlhkosti, je napnutá a popraskaná, může být také šupinatá a drsná. Dehydrovanou pokožku neustále hydratujte a pijte dostatek vody. Naše kůže má samoléčebnou schopnost a pokud je narušena musíme ji dopřát čas na zotavení. Myslete také na svůj jídelníček. Naše kůže zvenčí říká co se děje uvnitř. Pokud máte dehydrovanou pokožku, používejte výživnou a zvlhčující masku v podobě Aloe Vera gelu, nebo v kombinaci s Víceúčelovým máslem. Super prospěšné jsou také minerály z Mrtvého moře. Použijete vodu z Mrtvého moře (používejte až 3x denně, pro ranní čištění, nebo dočištění pleti po odličování).  Maska z bahna z Mrtvého moře (1x týdně na očištěnou pleť). Koupelové soli (koupel pro tělo, ruce a nohy). Víceúčelový olej mandarinka, nebo rýžové klíčky (na odličování, nebo denní a noční péči pro obličej a tělo). Víceúčelové máslo (jako maska na noc, jako péče o obličej a tělo). Poté doporučujeme použít Antioxidační sérum před nanesením jednoho z výživných Arganových krémů pro denní a noční péči (dle věku).

Péče o sebe = péče o pleť a vaše tělo

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.