Růže je bezesporu naším favoritem a nejkrásnější květinou se kterou se můžeme setkat. Proto je velmi oblíbená hlavně u žen. Už královna Kleopatra ji v péči o pleť hojně využívala a rozhodně věděla proč. Nejenže nádherně voní, ale je také známá svými skvělými účinky v kosmetice, pro kterou je opravdu velmi důležitou ingrediencí. Obsahuje velmi cenné přírodní složky.  Růže je v přírodní kosmetice skvělým základem péče o krásnou, hydratovanou, vyživenou a rozjasněnou pleť.  Růže je velmi šetrná a jemná, proto nevyvolává zarudnutí kůže, naopak pomáhá zklidnit a zjemnit pokožku. Kosmetika s výtažky z růží je vhodná pro všechny typy pleti, zejména pak si ji zamiluje pokožka citlivá, která má sklony k alergickým reakcím.
Nejenže zmírňuje drobné vrásky, ale také pomáhá navrátit elasticitu pleti. Růže je známá svými regeneračními účinky, proto například olej z lístků růží je vhodný nejenom pro péči o pleť a tělo, ale také pro své hojivé účinky na  popraskané ruce a paty. Růžová voda zase skvěle osvěží, projasní a hydratuje. Je vysoce antibakteriální a má skvělé antioxidační účinky. Zabraňuje volným radikálům vnikat do pokožky a tím zpomaluje její předčasné stárnutí, protože kdyby nebylo volných radikálů, stárla by naše pokožka o 60 procent pomaleji. Pečuje o suchou a namáhanou pleť a velmi dobře si poradí s akné.
Růže je považována od pradávna za symbol lásky, díky svým účinkům také dokáže ulevit při ženských potížích a uvolnit mysl.
Výroba růžové vody a oleje je velmi náročná, k získání pouhých 5ml růžového oleje je totiž potřeba 12 000 okvětních lístků růží. Tyto produkty jsou tudíž velmi ceněné a vzácné.
Užijte si  tyto skvělé produkty z růží a dopřejte své pokožce tu nejlepší péči v bio kvalitě. Každá žena chce vypadat hezky a udržet si pleť bez vrásek co nejdéle. V kosmetice Botanical Beauty jsou pouze oleje lisované za studena z prvního lisu, což znamená, že bylinky a květy nejsou chemicky ošetřené a tzv. uvařené a proto mají svou charakteristickou vůni, vitamíny a minerály. Organická kosmetika Botanical Beauty bez chemie, silikonů, parabenů , parafínů, parfémů a dalších chemických složek, které nemají v kosmetice co dělat.
Co nemůžeš sníst, nedávej si na pokožku
V nabídce Botanical Beauty řady Růže